• Turnaj v malom futbale

          • Chlapci 6.-7. ročníkov sa zúčastnili turnaja v malom futbale. V predkole sme za súperov dostali a zdolali : Rozhanovce- Ruskov: 3:6, Bohdanovce- Ruskov: 1:7, čím sme postupili do okresného kola v Moldave, kde sa stretlo 7 tých najlepších družstiev z okolia. Skupinu sme mali veľmi ťažkú a chlapci obetavo zahrali proti súperom čo bolo v ich silách. Čečejovce- Ruskov: 4:1, Moldava- Ruskov: 3:2, Budimír- Ruskov: 4:1. Chalani si zaslúžia pochvalu (zvlášť Patrik Sopko, kt. dal všetky naše góly) so želaním ďalších úspešných turnajov. Mgr. Andrej Pavlík

          • Deň mlieka

          • Dňa 15.5.2023 sme si aj v našej škole pripomenuli Medzinárodný deň mlieka. Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek ľudskej výživy. A keďže je mlieko bielej farby, aj tento deň sa niesol v jej znamení. Žiaci si v daný deň zladili svoje outfity do bielej farby.  Prostredníctvom pracovného listu a dokumentu sa dozvedeli o všetkých významných vitamínoch, ktoré mlieko obsahuje.

            Mgr. Onoferová

          • Botanikiáda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Botanikiáda.

            Aj tento rok sme sa zapojili do projektu Botanikiáda, ktorý sa uskutočňuje v priestoroch Botanickej záhrady v Košiciach. Našu školu reprezentovali žiaci 5.ročníka : Nela Sasáková a Lukáš Šimko. Obaja žiaci sa umiestnili na popredných miestach súťaže a obsadili krásne 2. a 3. miesto.

            Mgr. Onoferová

          • Lanové centrum - školský výlet 2.,3.,4.roč

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lanové centrum - školský výlet 2.,3.,4.roč.

            Dňa 16.05.2023 sme sa zúčastnili školského výletu v Lanovom centre Outdoor Park v Prešove. Deti zažili deň plný pohybových aktivít, trochu adrenalínu a kopec zábavy. Mali možnosť vyskúšať si lezeckú stenu aj lezecké postroje, zdolávať výšky a úlohy zamerané na udržiavanie rovnováhy. Splnenie všetkých disciplín ich priviedlo k zlatému kompasu, ktorý ich nasmeroval k stratenému pokladu.

            Mgr. Šolcová

        • Oznam riaditeľky školy
          • Oznam riaditeľky školy

          • Vážení rodičia, 

            oznamujeme Vám, že od 17. 05. 2023 žiaci majú zakázané počas vyučovania používať mobilný telefón. Pri vstupe do školy si ho uložia v uzamykateľnej šatňovej skrinke. Počas vyučovania ho môžu použiť iba so súhlasom triedneho učiteľa. Ti, ktorí porušia tento zákaz ( Školský poriadok: 2. Povinnosti žiaka) bude mu odobratý a prevziať ho bude môcť iba zákonný zástupca žiaka.

            Mgr. Ignácová E.

          • Divadelné Košice Jozefa Adamoviča

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné Košice Jozefa Adamoviča.

            Divadelné Košice Jozefa Adamoviča – súťaž Prešovského a Košického kraja

            Dňa 5.5.2023 sa náš Detský divadelný súbor Regetka zúčastnil na súťaži detskej dramatickej tvorivosti žiakov Základných škôl Prešovského a Košického kraja. Naši žiaci zahrali divadelnú hru „Ide, ide poštový panáčik“ Po výbornom výkone sa stali absolútnym víťazom súťaže.

            Hlavnými organizátormi tejto súťažnej prehliadky amatérskych divadiel z celého východu Slovenska boli Miestny odbor Matice slovenskej /MO MS /v Košiciach m.č. Myslava, Regionálne úrady školskej správy v Košiciach a v Prešove, mesto Košice a ZŠ Postupimská 37 v Košiciach.

            Členovia DDS Regetka prevzali cenu za 1. miesto  od predsedu poroty Mgr.Art Jána Jakaba. Všetkým žiakom za reprezentáciu ďakujem. Mgr. V.Sinčáková

          • Divadelné Košice

          • Detské divadelné Košice – krajská súťaž 21.4.2023

            DDS Regetka pôsobí v našej škole  už 24 rokov . Každý rok prinášame divákom novú divadelnú hru, s ktorou sa zúčastňujeme na rôznych súťažiach detskej dramatickej tvorivosti napr.: napr: celoslovenská súťažná prehliadka divadiel poézie a detských recitačných kolektívov Hviezdoslavov Kubín v Dolnom Kubíne ,krajská súťaž  Metamorfózy slova v Michalovciach, celoslovenská súťaž Zlatá priadka v Šali, medzinárodný festival  Scénická žatva v Martine, súťaž Košického a Prešovského kraja Divadelné Košice Jozefa Adamoviča, Medzinárodný multižánrový festival „Viva talent festival“ – súťaž v umeleckej tvorivosti detí a mládeže, regionálna súťaž Divadelný Ďurkov , regionálna súťaž Dedo (Košice) a  niekoľkokrát sme účinkovali v Poľsku na divadelnom festivale INNY.

             Každý človek, každá vec a každé miesto má svoje tajomstvá. Dokonca aj to, čo píšeme v listoch pre niekoho, je pre ostatných tajomstvom. Čo sa deje na pošte, keď všetci z pošty odídu? Tak po odhalení tohto tajomstva sme sa rozhodli pátrať v našej divadelnej hre s názvom O jednom obyčajno neobyčajnom tajomstve. Hru napísala V. Sinčáková na motívy rozprávky od Karla Čapka . Na krajskej súťaži Detské divadelné Košice sme obsadili 2. miesto.

             Poďakovanie patrí žiakom: Noemi Koščáková (3.A), John Dale Helton (5.A), Ema Nováková (5.A), Emma Kirligová (5.A), Timea Bikarová (5.A), Simona Turinská (5.A), Sofia Billá (5.A), Natália Janitorová (5.A)

            Mgr. Valéria Sinčáková

          • Deň Zeme I.stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme I.stupeň.

            22. apríla si už tradične pripomíname Deň Zeme, ktorý vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch poskytovaných Zemou. Už niekoľko rokov má tento deň špecifickú tému, ktorá upozorňuje verejnosť na najvypuklejší problém.  

            Motto roku 2023 znie – Investujme do našej planéty! 

            V piatok 21. apríla sme si tento deň pripomenuli aj na našej škole a to hneď viacerými zaujímavými aktivitami, ktoré boli pripravené k rôznym témam týkajúcich sa Zeme a prírody ako takej, umiestnených v areáli školy, ale  aj mimo neho.

            Deti si tento deň naozaj užili naplno.

            Mgr. Juríková

          • Deň Zeme II.stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme II.stupeň.

            Dňa 22.apríla mala naša planéta ZEM opäť svoj veľký deň. Učitelia a žiaci 2.stupňa si pripomenuli, ako sa o jej skvosty starať a chrániť. Žiaci 5. a 8. ročníka vyzbierali odpadky v okolí našej školy  čím odľahčili prírodu od vecí, ktoré do nej nepatria. Žiaci Sofia Sasáková, Nikolas Mrázko a Daniel Farkaš  pomohli hmyzími domčekmi, poskytnúť krehkým živočíchom úkryty. Siedmaci sa postarali o výsadbu stromčekov a krov, čím prispeli k čistejšiemu ovzdušiu. Z takto stráveného dňa mala naša Zem určite radosť. A my sme si opäť pripomenuli, že máme svoj jediný domov chrániť nielen pre seba, ale aj pre budúce generácie.

            Mgr. Onoferová

          • Zber kefiek - poďakovanie

          • Srdečná vďaka všetkým, ktorým záleží na budúcnosti našej planéty a zapojili sa do zberu použitých zubných kefiek. Podarilo sa nám vyzbierať 400ks, za ktoré dostaneme 4 koše vyrobené práve z týchto rúčok kefiek.

            Ing. Vyhnálová

        • Alfiáda
          • Alfiáda

          • Alfiáda-digitálna súťaž o krásne ceny. Po prihlásení na stránke Alfbook, Testy Alf, alebo Alfík vyriešiť čo najviac testov. Vyhrať môže jednotlivec, trieda aj celá škola. Body sa pripisujú za každý dokončený test. Prosím, zapojte sa.

            Plagat_Alfiada_2023_A4-pre-skoly.pdf

            Ing. Vyhnálová

             

             

             

             

          • Deň narcisov

          • Dňa 20. apríla 2023 sa na našej škole uskutočnila šľachetná akcia pri príležitosti „Dňa narcisov“. Naša škola sa zapojila do tejto výnimočnej zbierky, aby sme aspoň finančne pomohli ľuďom, ktorí bojujú s týmto zákerným ochorením. Ďakujeme všetkým, ktorí finančne prispeli, a prejavili tak solidaritu s tými, ktorí sa ocitli v náročnej životnej situácii spôsobenej onkologickou diagnózou.

            Mgr. Onoferová

          • Beseda s lesníkom 3.A, 3.B., 4.roč.

          • Dňa 24.4.2023 prebehla beseda s lesníkom, ktorý nám rozprával o zvieratách žijúcich v Slanských lesoch. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavostí a nových poznatkov.

            Mgr. Šolcová

          • Cezpoľný beh okresné kolo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Cezpoľný beh okresné kolo.

            V netradičnom termíne hneď po sviatkoch sa konalo okresné kolo cezpoľného behu žiakov, žiačok a tímov v Moldave nad Bodvou. Náš výber v zložení Zuzana Hájniková,  Vanesa Takáčová,  Michaela Kubová,  Patrik Takáč, Jakub Sočuvka a Jakub Szanyi čakala náročná trať dlhá 2km na prevažne mokrom blatistom teréne. Tieto podmienky našim zrejme nerobili problém, keď všetci nechápavo pozerali, ako Zuzka Hájniková s obrovským viac než minútovým náskokom si dobehla pre prvé miesto. Skvelé predstavenie dievčatá dovŕšili aj celkovým víťazstvom v súčte časov a suverénne postúpili na kraj. Takmer rovnako skvele si počínali aj chlapci, kde Jakub Sočuvka vybojoval 2.miesto a tesne pódium ušlo Patrikovi, keď dobehol štvrtý. Ale ich časy boli sumárne najlepšie zo všetkých škôl a tak sa aj oni tešili z 1.miesta a postupu na kraj v máji. Ďakujeme všetkým žiakom za skvelé výkony a tešíme sa na krajské kolo v Moldave.

            Mgr. Drančáková

          • Futbal žiačok

          • Dňa 21.4. sa naša škola premiérovo zúčastnila na okresnom kole vo futbale mladších žiačok v Haniskej. Našu školu reprezentovali Timea Sasáková, Vivien Juhásová,  Timea Gédrová,  Linda Gamrátová, Michaela Kubová,  Viktória Milová a Vanesa Takáčová. Celkovo z ôsmich prihlásených  škôl sa naše družstvo umiestnilo na 5.mieste, keď podalo pekné výkony aj proti jasným favoritom,  za čo dievčatám ďakujeme.

            Mgr. Drančáková

          • Divadelné predstavenie v Prešove 8. a 9.roč.

          • Deviataci a ôsmaci  navštívili Prešov, aby si pozreli divadelné predstavenie Ťapákovci. Predstavenie si pozreli v Historickej budove Divadla Jonáša Záborského. Z Prešova odchádzali bohatší o ďalší umelecký zážitok, ktorým si opäť rozšírili obzory aj v umeleckej  oblasti.

            Mgr. Ugroczi

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje